Cuscusul este unul dintre cele mai sănătoase produse pe bază de cereale. Sub formă de granule sferice din făînă de grâu dur, acesta conţine multe vitamine, minerale şi fibre. Originar din ţările arabe, cuscusul a pătruns cu succes şi în bucătăriile europene, scrie ecuisine.ro. Vestea calităţilor sale nutritive a făcut înconjurul lumii şi de aceea se regăseşte pretutindeni în dietă persoanelor care suferă de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale ori gută. Cuscusul este recomandat însă tuturor celor care doresc să mănânce sănătos şi nu au intoleranţă la grâu.

Ardei umpluţi cu cuşcuş

Ingrediente:


2 cepe


2 morcovi


150 g cuşcuş


200 ml apă


2 căţei usturoi


6 ardei


ulei


sare


piper

Mod de preparare

Mărunţeşti cepele, morcovii şi căleşti. În apă fiartă în care ai pus o lingură de ulei, adaugi cuşcuşul, amesteci şi ţii vasul acoperit un sfert de oră. La final, pui legumele, usturoiul tocat, apoi sărezi, piperezi şi amesteci umplutura.
Speli ardeii, îi crestezi pe o latură, fără a le tăia codiţele, şi-i cureţi de nervuri şi de seminţe. Îi umpli şi-i coci la grătar, întorcându-i cu grijă de pe o parte pe alta.

Salată de cuşcuş cu brânză


Ingrediente:

2 castraveţi


7-8 roşii cherry


50 g cuşcuş


crutoane


3-4 codiţe de ceapă verde


150 g telemea de vacă


pătrunjel verde


2 linguri ulei de măsline


2 linguri zeamă de lămâie


sare


piper


Mod de preparare:

Se pun la fiert 80 ml apă, sare şi o lingură ulei de măsline. Când apa începe să clocotească, se toarnă peste cuşcuşul aflat într-un castron, se acoperă şi se lasă să se umfle.

După 5 minute, se amestecă cu furculiţa pentru a se afâna „bulgăraşii” de cuşcuş şi se lasă să se răcească.Între timp, se spală castraveţii, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron mai mare, se adaugă roşiile tăiate pe jumătate, ceapa tăiată rondele subţiri, crutoane, se adaugă cuşcuşul, pătrunjel tocat fin, sare, piper, după gust. Se asezonează cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, se amestecă uşor şi se serveşte cu cubuleţe de brânză.

Cuşcuş cu ciuperci, de post


De ce ai nevoie pentru a pregăti cuşcuş cu ciuperci

500 g ciuperci, feliate
1 ceapă
80 g cuşcuş
2 morcovi, tăiaţi bucăţele
1 lingura ulei
200 ml apă
sare, după gust

piper, după gust
oregano, după gust
zeama de la ½ lămâie
ceapa verde, după gust


Cum pregăteşti cuşcuş cu ciuperci:

Într-o tigaie mare, amesteci cuşcuşul cu apă şi îl dai la foc mic, 5-10 minute. Dai deoparte. Căleşti în puţin ulei ciupercile, ceapa şi morcovii, la foc mediu, timp de 5-7 minute. Adaugi cuşcuşul, amesteci şi condimentezi cu sare, piper şi oregano, după gust. Mai laşi 5 minute să se întrepătrundă toate aromele, apoi torni zeama de lămâie pe deasupra. Serveşti cu ceapă verde tocată, dacă doreşti.

Loading...