Ardei umpluţi cu carne tocată
Ardeiul gras este leguma proaspătă cu cel mai mare conţinut de vitamina C, după pătrunjel. Ardeiul gras este delicios crud, de exemplu alături de salata verde. Gătit, poate îmbogăţi o tocăniţă de legume caldă sau poate fi umplut. Aşadar, iată reţeta potrivită de ardei umpluţi cu carne tocată.
Ardei umpluţi cu carne tocată - Ingrediente
1 kg carne tocată 8 ardei graşi 8 roşii 100 g orez 2 cepe 1 praz 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 ouă sare piper
10 roşii
2-3 foi dafin, opţional
1 crenguţă rozmarin
sare
piper ulei pentru uns vasul
Ardei umpluţi cu carne tocată - Mod de preparare
Speli ardeii, le tai codiţele ca un căpăcel. Îi cureţi, îi speli şi îi pui la scurs cu gura în jos. La fel procedezi şi cu roşiile. Le păstrezi căpăcelele. Speli orezul şi toci verdeaţa şi ceapa. Cureţi primele două foi la praz, îl toci, îl speli în strecurătoare, apoi îl laşi la scurs. Încorporezi carnea cu verdeaţa, legumele, orezul, sarea şi cu piperul. Pui ouăle în compoziţie, amestecând continuu. Umpli legumele şi le pui într-un vas, uns cu ulei.
Pentru sos, speli roşiile, le pui câteva secunde în apă opărită, le descojeşti, apoi le dai prin răzătoare. Sosul îl torni peste legume, apoi le acoperi cu codiţele păstrate. Potriveşti sosul de sare şi piper, pui frunzele de dafin şi crenguţa de rozmarin. Acoperi vasul cu folie de aluminiu , îl introduci în cuptorul încins pentru o oră, apoi dai deoparte folia de aluminiu. Laşi vasul până când legumele se rumenesc frumos.