Batoane de ciocolată cu cocos, fără coacere

batoane de cioco cu cocos jpg

Un desert cu nucă de cocos poate fi o alegere delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente

Pentru crustă:

1 cană fulgi de cocos

½ cană migdale

¼ cană unt de cocos topit

2 linguri cacao

2-3 linguri îndulcitor

Pentru stratul de ciocolată:

½ cană unt topit

¼ cană cacao

2-3 linguri îndulcitor

1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Pregătești o tavă de chec cu hârtie de copt, unsă cu un strat subțire de ulei de cocos. Într-un bol mare, amesteci fulgii de cocos, migdalele măcinate, untul de cocos, cacaua și îndulcitorul până când ingredientele sunt bine încorporate. Așezi într-un strat uniform în tava pregătită. Poți folosi o lingură sau fundul unui pahar pentru a compacta crusta.

Pentru stratul de ciocolată, amesteci untul topit, cacaua pudră, îndulcitorul și extractul de vanilie până când obții o consistență omogenă. Torni acest amestec de ciocolată peste crustă. Răcești tava în frigider, cel puțin 2 ore sau până când stratul de ciocolată se întărește, apoi tai în forma dorită și presari deasupra fulgi de nucă de cocos.