Biscuiți de migdale

Iată o rețetă simplă și sănătoasă pentru biscuiți de migdale, un desert pentru oricine vrea un dulce natural.

biscuiti de migdale jpg

Ingrediente

200 g făină de migdale

50 g cacao pudră neîndulcită

1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

100 g unt

1 ou

1/4 linguriță sare

1 linguriță esență de vanilie

50 g îndulcitor natural

2-3 linguri apă

100 g ciocolată neagră fără zahăr

2 linguri lapte

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul și tapetezi o tavă cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, amesteci făina de migdale, cacaua, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugi untul, oul, esența de vanilie și îndulcitorul natural. Amesteci bine până când obții un aluat omogen. Dacă aluatul este prea uscat, pui 2-3 linguri de apă pentru a-l face mai ușor de modelat.

Formezi biluțe din aluat și le așezi pe tava pregătită, lăsând puțin spațiu între ele. Aplatizezi ușor fiecare biluță pentru a forma biscuiții. Coci biscuiții în cuptorul preîncălzit 10-12 minute sau până când devin ușor crocanți la margini. După ce îi scoți din cuptor, îi lași să se răcească complet pe un grătar.

Într-un vas mic, topești ciocolata neagră împreună cu laptele la foc mic, amestecând continuu până se formează un sos cremos. Dacă dorești, poți adăuga și un îndulcitor. După ce biscuiții s-au răcit complet, torni sosul de ciocolată deasupra.