Borş de legume cu sfeclă roşie (de post)

bors de legume cu sfecla rosie jpeg

Oare sunt deosebiri între ciorbă şi borş? Nu prea! Borşul se prepară din tărâţe, mălai, pâine neagră, apă şi drojdie de bere. În Moldova, acest ingredient se toarnă în fierturile de legume cu sau fără carne, iar mâncarea rezultată se numeşte borş. Tot aici se pregăteşte deliciosul borş de potroace, care se poate acri atât cu borş, cât şi cu zeamă de varză. Ciorbele seamănă cu borşul, dar se pot acri şi cu corcoduşe, oţet sau chiar numai cu roşii.

Ingrediente (6-7 porţii)

3 cartofi 1 sfeclă roşie 1 ceapă 1 mână mazăre 2 morcovi ½ ţelină 2 linguri ulei sare piper 500 ml borş

Mod de preparare

Speli, cureţi şi tai legumele după dorinţă, iar ţelina şi morcovii îi dai prin răzătoare. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, morcovii şi ţelina. Potriveşti gustul de sare şi piper şi torni apă. După 10 minute pui cartofii, sfecla, iar după alte 10 minute adaugi mazărea. Laşi să se combine aromele şi torni borşul. Mai dai câteva clocote şi opreşti focul. Poţi servi borşul cald sau rece.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg