Brioşe cu scorţişoară şi fulgi de ovăz
Brioşe cu scorţişoară şi fulgi de ovăz
Dacă eşti în căutarea unei reţete numei bune pentru micul dejun, atunci aceste brioşe cu scorţişoară şi fulgi de ovăz sunt alegerea potrivită.
De ce ai nevoie pentru brioşe cu scorţişoară şi fulgi de ovăz
2 ouă
100 g zahăr
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
coaja de la 1 portocală
125 ml suc de portocale
75 ml ulei
100 g făină
50 g fulgi de ovăz
1 linguriţă praf de copt
Pentru glazură
3 linguri zahăr pudră
apă
Cum se prepară brioşee cu scorţişoară şi fulgi de ovăz
Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele. Mixezi ouăle cu zahărul, vanilia, scorţişoara, sarea, coaja şi zeama de lămâie, apoi torni treptat uleiul. Omogenizezi şi adaugi făina, fulgii de ovăz şi praful de copt. Umpli formele pe trei sferturi şi dai brioşele la cuptor aproximativ 20 de minute, până când trec testul scobitorii.
Le laşi la răcit înainte să le scoţi din formă.
Amesteci zahărul cu puţină apă până când obţii o pastă şi ungi cu ea brioşele.