Budincă de lămâie
O budincă uşoară e bună şi la micul dejun şi ca desert, plus că nu ia mult timp s-o prepari.
De ce ai nevoie ca să faci budincă de lămâie:
3 ouă
500 g smântână
coaja de la 1 lămâie 1 lingură zeamă de lămâie
50 g făină
100 g zahăr tos
1 praf de sare
unt, pentru uns
pesmet, pentru tapetat
zahăr pudră, pentru decor
Cum prepari budincă de lămâie:
Amesteci smântâna cu gălbenuşurile, sarea şi coaja de lămâie. Baţi albuşurile spumă tare, pui zahărul şi zeama de lămâie şi continui să mixezi până se întăreşte albuşul. Adaugi smântâna alternativ cu făina şi amesteci de jos în sus, după fiecare.
Torni compoziţia într-o cratiţă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Dai la cuptorul încins 30 de minute. Când e gata, laşi budinca 3-4 minute în cratiţă, treci cuţitul pe margine, pui platoul deasupra şi răstorni. O presari cu zahăr pudră şi o serveşti caldă sau rece.