Budincă de vanilie cu fructe de pădure (hepatită)

budinca de vanilie jpeg

Dacă suferi de hepatită, este indicat să consumi legume (spanac, fasole verde, ardei gras, dovlecei etc.), cartofi natur, carne de vită, de pui ori de curcan, peşte, unt, ouă fierte, lapte degresat, iaurt, lapte bătut, telemea desărată, paste făinoase, dulciuri cu puţine ouă, fructe.

Ingrediente (2 porţii)

300 ml lapte degresat 75 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 esenţă vanilie 35 g amidon alimentar ½ lingură unt fructe de pădure miere (opţional) limetă (opţional)

Mod de preparare

Pui laptele la încălzit, la foc mic. Într-un bol, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte. Adaugi amidonul, praful de sare şi amesteci până se încorporează. Torni peste gălbenuşuri un polonic de lapte încălzit şi omogenizezi. Adaugi apoi compoziţia în vasul de pe foc şi amesteci continuu până se îngroaşă şi obţii o cremă de consistenţa budincii.

Înainte să iei vasul de pe foc adaugi esenţa de vanilie, untul şi le încorporezi.

Torni budinca în boluri şi pui deasupra fructe de pădure. Ţii câteva ore la frigider înainte de a servi. Torni miere şi decorezi cu felii de limetă, dacă vrei.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg