Budincă de vanilie cu prune uscate (fără zahăr - diabet)

budinca vanilie prune uscate jpeg

Ştiai că dacă nu foloseşti la prepararea budincilor ouă proaspete, crema nu iese la fel de consistentă? Budincile preparate din orez sunt mai pufoase dacă adaugi în compoziţie o linguriţă de griş sau dacă pui în apa în care fierbi orezul două linguri de ulei.

Budincă de vanilie cu prune uscate - Ingrediente (1 tavă)

200 g prune uscate 100 g făină 15-20 g fructoză esenţă de vanilie 2 linguri ulei 50 g smântână 3 gălbenuşuri 1 praf de sare

Mod de preparare

Acoperi prunele cu apă călduţă şi le laşi 30 de minute să se hidrateze, apoi le scurgi de apă şi le scoţi sâmburii. Freci gălbenuşurile cu fructoza, adaugi treptat uleiul, smântâna, esenţa de vanilie, sarea, iar la sfârşit pui făina. Amesteci totul foarte bine. Torni compoziţia într-o formă termorezistentă tapetată. Deasupra pui prunele, apoi dai la cuptorul bine încălzit, circa 30 de minute, la foc potrivit.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg