Cartofi la cuptor cu ciuperci (colesterol)

Dacă suferi de colesterol mărit, îl poţi ţine în frâu cu mai multe feluri de mâncare la care trebuie să ai grijă la ingrediente.
Ai nevoie de
800 g cartofi 3 cepe 200 g ciuperci 7 linguri ulei 20 g margarină 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare
Cureţi şi tai cartofii în patru. Îi amesteci cu 4 linguri de ulei, sare şi piper şi îi bagi la cuptor, la foc mare, pâna se rumenesc. Speli restul legumelor. Tai ceapa julien şi ciupercile felii. Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa câteva minute. Separat, într-o lingură de ulei şi cu margarina topită, sotezi ciupercile şi le laşi deoparte. Adaugi ciupercile şi cartofii rumeniţi peste ceapa din tigaie, apoi amesteci. Mai laşi puţin pe foc, să se combine aromele, adaugi pătrunjelul tocat şi stingi focul.