Cartofi umpluţi, la cuptor – Reţeta fără gluten

cartofi umpluti jpeg

Ouă, bacon ori şuncă afumată şi brânză cheddar – toate acestea într-un cartof copt delicios. Această reţetă recomandată de Jamie Oliver este cu adevărat o revelaţie, aşa că trebuie să o încerci. Cartofii copţi în coajă sunt o variantă simplă şi gustoasă pentru masa de prânz, mai ales că se potrivesc perfect cu o salată verde. În plus, reţeta este recomandată celor care suferă de intoleranţă la gluten.

Ingrediente

2 cartofi mari (fiecare să aibă cam 350 g) 2 felii de bacon afumat ulei 80 g brânză cheddar câteva fire de arpagic 4 ouă sare piper

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 ºC. Înţepi cartofii şi îi aşezi pe un grătar, în cuptor, şi îi laşi să se coacă 1 oră şi jumătate sau 2 ore, până sunt pătrunşi. Îi laşi să se răcească.

Tai baconul bucăţi mici. Încingi ulei într-o tigaie şi îl prăjeşti până devine crocant şi auriu. Îl pui într-un bol.

Tai cartofii în jumătăţi, pe lungime, şi scoţi o parte din miezul copt, lăsând o margine de 5 mm grosime. Adaugi jumătate din miezul cartofilor în bol, peste bacon, păstrând restul pentru altă reţetă.

Dai toată brânza prin răzătoare şi tai fin arpagicul. Adaugi o treime din brânza cheddar şi mare parte din arpagic în bol, apoi condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi totul.

Aşezi cojile de cartofi în tava de copt. Adaugi cu lingura umplutura în fiecare coajă, apoi faci o adâncitură pentru ouă.

Spargi ouăle peste cartofi, presari restul de cheddar ras şi dai tava la cuptor 12 minute, până vezi că ouăle sunt făcute, dar sunt încă moi. Decorezi cu arpagicul tocat care ţi-a rămas.

Sursa: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Foto: www.bigoven.com