Cele mai bune 6 alimente pentru diabetici

9 shutterstock 1645953304 jpg jpeg

Controlul glicemiei reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale bolnavilor de diabet. Este extrem de important ca regimul să fie păstrat cu stricteţe, astfel încât diabeticul să primească zilnic sursa de energie şi vitamine.

 Vă prezentăm 6 alimente bune pentru diabet ce nu ar trebui să lipsească din meniul de zi cu zi.

somon
somon

Somon

Acest aliment bun pentru diabet  se află pe primul loc în topul recomandărilor oferite de nutriţionişti în ceea ce priveşte consumul de peşte. Bogat în acizi graşi Omega-3, reduce riscul bolilor de inimă, inflamările şi asigură o mai bună rezistenţă a insulinei.

Recomandare:  consumaţi somon de cel puţin două ori pe săptămână.Îl puteţi pregăti ca atare sau adăuga în salate şi omlete.

nuci_49910300
nuci_49910300

Nuci

O singură nucă conţine aproape 2 grame de fibre. Atenţie însă dacă ţineţi dietă: aceeaşi nucă „vine la pachet” cu 185 de calorii.

Recomandare: pot fi consumate ca atare sau în salate.

tipuri de linte_1
tipuri de linte_1

Linte

Bogată în minerale şi vitamine, ideală pentru persoanele vegetariene

: Puteţi întrebuinţa lintea în supe şi paste precum şi  în garnituri pentru diverse feluri de mâncare.

SONY DSC
SONY DSC

Ton

Un alt peşte hrănitor, tonul conţine numai puţin decât 1300 de  mg de acizi graşi Omega-3 şi o cantitate mare de vitamina D. Nu se recomandă consumarea în doze mari, datorită cantităţii de mercur prezente în acest aliment, putând apărea probleme neurologice.

Ideal pentru salate si sandvişuri.

dairy_products
dairy_products

Lactate

Conţin cea mai mare sursă de calciu şi vitamina D. Un studiu arată că riscul apariţiei diabetului scade cu până la 33%, datorită consumului de lactate.

Beţi un pahar de lapte zilnic-vă va asigura aportul de energie şi vitamine necesar întregii zile. De asemenea, iaurturile pot constitui o gustare rapidă şi sănătoasă.

index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicOrz_MEDIA_3
index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicOrz_MEDIA_3

Orz

Bogat în fibre solubile, numite beta-glucan, orzul poate scădea colesterolul cu pana la 8%.De asemenea, echilibrează nivelul zahărului în sânge, ceea ce-l introduce pe lista alimentelor bune pentru diabet.

Ideal pentru supe şi pilafuri.