Chec cu lămâie şi mac. Reţetă pentru bolnavii de inimă

chec lamaie mac jpeg

Noi recomandăm reţeta de chec cu lămâie şi mac pentru toată lumea, nu numai pentru cei cu probleme cardiace. Însă este perfectă pentru aceştia, în mod special.

Ingrediente pentru chec cu lămâie şi mac

1 1/2 cană făină grâu integral 1 cană făină obişnuită 1/4 cană mac, prăjit 1 1/2 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare 1 cană lapte bătut 1/4 cană ulei 1 linguriţă esenţă vanilie 2 linguriţe coajă răzuită de lămâie 2 linguriţe suc lămâie 2 ouă 2 albuşuri 1 1/4 cană zahăr

Pentru glazură

3/4 cană zahăr pudră

3 linguri suc lămâie

1 lingură apă

Mod de preparare pentru chec cu lămâie şi mac

Încingi cuptorul şi ungi o tavă rotundă, goală pe mijloc, cu puţin ulei şi tapetezi cu făină. Amesteci amebele tipuri de făină, macul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Apoi combini laptele bătut, uleiul, esenţa de vanilie, zeama şi coaja de lămâie.

Baţi ouăle, albuşurile şi zahărul într-un bol cu un mixer până când se îngroaşă compoziţia, cam 5 minute. Încorporezi ingredientele uscate în amestecul de ouă, câte puţin, alternând de fiecare dată cu puţin din compoziţia de lapte bătut. Pui amestecul în forma de chec şi întinzi în mod egal.

Laşi la copt până trece testul cu scobitoarea, cam 35-40 de minute. Laşi să se răcească în tavă 5 minute, apoi o poţi scoate.

Pentru a prepara glazura pentru chec cu lămâie şi mac, pui zahărul pudră într-un bol şi amesteci cu zeama de lămâie şi apa. Toarnă câte puţin peste chec sau unge cu o pensulă de silicon. laşi să se răcească de tot.

sursa: eatingwell.com