Chec cu mac, reţeta de post
În ultimele zile de post, îndulceşte-te cu o reţetă delicioasă, chec cu mac.
De ce ai nevoie pentru chec cu mac
60 ml ulei
200 ml lapte de soia
1 lămâie
8 linguri miere
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
3 linguri seminţe de mac
300 g făină
1 plic praf de copt
Pentru sirop
½ de lămâie
4 linguri miere
Cum se prepară chec cu mac
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini uleiul cu laptele, zeama şi coaja de lămâie, mierea, vanilia, sarea şi seminţele de mac. Amesteci făina cernută cu praful de copt şi o încorporezi treptat în lapte. Pui compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Pentru sirop, combini zeama de lămâie cu mierea şi-l torni peste chec imediat ce l-ai scos din cuptor. Checul trebuie să fie rece înaiunte să-l tai.