Chec cu piure de dovleac

chec cu piure de dovleac jpg

Această rețetă este varianta perfectă pentru un desert delicios fără zahăr.

Ingrediente

250 g făină

300 g piure de dovleac

75 g îndulcitor

1 praf de sare

3 linguri unt topit

1 ou

100 ml lapte

1 pliculeț praf de copt

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci făina, îndulcitorul, praful de copt și sarea, iar în alt bol bați oul și adaugi piureul de dovleac, untul topit și laptele. Amesteci bine, apoi combini, treptat, ingredientele umede cu cele uscate, amestecând bine până ce se omogenizează bine.

Ungi forma de chec cu unt, torni compoziția în formă și o nivelezi. Coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași checul să se răcească în formă câteva minute, apoi îl transferi pe un grătar pentru răcire completă.