Chec cu roșcove
Checul cu roșcove este o variantă sănătoasă și delicioasă, în care pudra de roșcove (care are un gust asemănător cu cel de cacao) adaugă o notă subtilă de dulceață și o aromă ușor caramelizată.
Ingrediente
1 cană făină de migdale
1/2 cană făină de cocos
1/2 cană făină de grâu
1/2 cană pudră de roșcove
3 ouă mari
1 linguriță praf de copt
sare
1/2 cană lapte vegetal
80 ml ulei de cocos
1 linguriță extract de vanilie
120 ml sirop de arțar
alune de pădure, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci ingredientele uscate: făina de migdale, făina de cocos, făina de grâu, pudra de roșcove, praful de copt și sarea.
Într-un alt bol, bați ouăle împreună cu laptele vegetal, uleiul de cocos topit, extractul de vanilie și siropul de arțar.
Torni, treptat, amestecul de ingrediente umede peste ingredientele uscate și amesteci până se omogenizează, asigurându-te că nu sunt cocoloașe de făină.
Torni aluatul în forma unsă cu ulei de cocos și nivelezi suprafața cu o spatulă. Decorezi cu alune de pădure. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii.