Cheesecake cu cremă de căpșuni
Cheesecake-ul cu cremă de căpșuni este un desert rafinat și cremos, fiecare mușcătură este o explozie de prospețime și savoare.

Ingrediente
Pentru blat
100 g curmale fără sâmburi
50 g migdale
Pentru cremă
300 g cremă de brânză
150 g căpșuni proaspete
2 linguri cacao
50 g fulgi de ovăz
2 linguri ulei de cocos
200 g iaurt grecesc
2 linguri miere sau îndulcitor natural
1 linguriță extract de vanilie
10 g gelatină + 50 ml apă
căpșuni proaspete, pentru decor
Mod de preparare
Mixezi curmalele, ovăzul, migdalele, cacaua și uleiul de cocos, până obții un aluat lipicios. Așezi compoziția într-o formă de tort și o dai la frigider 20 de minute.
Hidratezi gelatina în apă 5 minute, apoi o topești la bain-marie.
Mixezi căpșunile până obții un piure fin. Amesteci crema de brânză, iaurtul, mierea, vanilia și piureul de căpșuni, apoi adaugi gelatina topită.
Torni crema peste blat și nivelezi. Dai cheesecake-ul la frigider 3 ore. Decorezi cu felii de căpșuni înainte de servire.