Chiftele pe gratar

Burgers with Cheese and Bacon (step by step) jpeg

Când ai poftă de un preparat apetisant pe grătar, încearcă o reţetă simplă de chiftele din carne de vită.

Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ceapă 1 ou 2 căţei de usturoi 1 lingură pesmet 1 lingură muştar 1 lingură sos de roşii ulei 1 linguriţă zahăr brun busuioc uscat 1 linguriţă oţet balsamic 1 linguriţă boia dulce sare piper

Mod de preparare

Speli şi cureţi carnea de pieliţe, apoi o dai prin maşina de tocat şi o amesteci, într-un vas adânc, cu ceapa şi usturoiul mărunţite. Separat, faci un amestec din zahăr, oţet balsamic, sos de roşii, muştar, busuioc, boia dulce, pesmet, sare, piper şi oul întreg, bătut în prealabil, pe care-l omogenizezi cu carnea.

Împarţi carnea tocată în 8 biluţe egale, le turteşti, le ungi cu un pic de ulei, pe ambele părţi, şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le poţi frige pe grătar sau la cuptor, într-o tavă în care ai pus hârtie de copt.