Ciorbă de legume în pâine (colesterol)

Dacă a luat-o razna colesterolul, mai domoleşte-l cu reţete uşoare, cum este aceasta.
Ingrediente (8 porţii)
2 cepe 2 morcovi 1 păstârnac ½ ţelină 1 ardei gras 1 dovlecel mediu 2 cartofi 5-7 foi de varză 150 g fasole verde 2 roşii medii 500 ml borş 1 legătură pătrunjel ½ legătură leuştean ulei sare piper pâinici rotunde cu coaja tare, bine coaptă ardei iute, opţional
Mod de preparare
Speli şi tai legumele. Încingi într-o oală câteva linguri de ulei şi pui la călit ceapa, morcovii şi ardeiul gras. După câteva minute adaugi varza, păstăile de fasole, ţelina şi păstârnacul, amesteci bine şi acoperi totul cu 2 litri de apă. Laşi să fiarbă la foc mediu.
Când legumele sunt aproape făcute, adaugi cartofii şi roşiile. Laşi 10 minute, apoi pui şi dovlecelul. După alte câteva minute, adaugi borşul fiert separat, sărezi şi piperezi după gust şi laşi să mai dea câteva clocote.
După ce stingi focul, adaugi pătrunjelul şi leuşteanul, tăiate mărunt. Tai în două pâinea rotundă, o scobeşti la mijloc şi o foloseşti pe post de farfurie pentru ciorbă. Dacă vrei, serveşti cu ardei iute.