Ciorbă de peşte

ciorba de peste jpeg

Dacă mai ai ceva peşte rămas prin frigider, poţi face o ciorbă sau supă de peşte.

Ingrediente (3-4 porţii)

1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi

Mod de preparare

Speli şi cureţi legumele, şi le pui la fiert în 5 l de apă. Când sunt aproape gata, adaugi orezul spălat înainte şi mazărea. După 10 minute, pui în oală şi bucăţile de peşte, cu tot cu cap şi coadă. Laşi 15 minute să fiarbă, sărezi după gust, amesteci bine şi opreşti focul. Serveşti cu pătrunjel tocat şi zeamă de lămâie, în funcţie de cât de acră vrei zeama.