Ciuperci rumenite în unt cu usturoi FOTO

ciuperci rumenite in unt cu usturoi jpeg

Această reţetă de ciuperci rumenite în unt cu usturoi este una dintre cele mai uşoare şi mai gustoase din cele pe care le ştim. Şi o preparăm ori de câte ori avem ocazia. Ai nevoie de câteva ciuperci proaspete, în general chapignon, care să nu fie lovite sau să fi devenit buretoase.

Ciuperci rumenite în unt cu usturoi - Ingrediente (3-4 porţii)

1/4 cană unt 4 căţei usturoi, pisaţi 500 g ciuperci spălate şi tamponate pentru a îndepărta excesul de apă sare piper

Ciuperci rumenite în unt cu usturoi - Mod de preparare

Curăţă de pământ, cu grijă, fiecare ciupercuţă, şi apoi le întinzi pe un prosop de bucătărie, pentru a le usca. Dacă nu îţi place foarte mult usturoiul, poţi folosi doar 2-3 căţei.

image

Amesteci untul cu usturoiul pisat şi bagi la microunde sau deasuăpra unei oale cu pă care clocoteşte, până se topeşte.

image

Încinge o tigaie şi porneşte cuptorul la foc mediu. Pune ciupercile în tigaia încinsă, după ce ai eliminat picioruşele, cu pălăria în sus. Pui pe fiecare unt cu usturoi. Ai grijă să nu verşi pe lângă ciuperci, pentru că se va arde în cuptor!

image

Asezonează cu sare şi piper şi laşi să se rumenească în cuptor 25-30 de minute. Cu 10 minute înainte, din untul cu usturoi poţi turna peste ciupecuţe, chiar şi în tigaie, pentru că nu va apuca să se ardă de data asta.

image

sursa: http://iowagirleats.com