Clătite cu brânză de oaie şi ceapă verde
Pentru a te bucura cât mai mult de ceapa verde proaspătă, alege-o pe aceea care are frunze de culoare verde închis, întregi, nepătate şi bulbii cu rădăcinile netăiate. Prepară cu ea nişte delicioase clătite cu brânză de oaie şi ceapă verde.
Clătite cu ceapă verde - Ingrediente (10 clătite)
Pentru aluat
200 g făină 2 ouă 1 praf de sare 300 ml lapte apă minerală 1-2 linguri de ulei ulei pentru copt clătitele
2 legături de ceapă verde
100 g brânză de oaie, puţin sărată
3-4 felii de şuncă de Praga
1 linguriţă sos de soia
ulei pentru călit
Clătite cu ceapă verde - Cum se prepară
Amesteci făina cu ouăle, laptele, apa minerală, sarea şi cele 2 linguri de ulei până obţii un aluat de consistenţa smântânii. Coci clătitele şi le laşi deoparte.
Separat, cureţi ceapa verde şi o tai bucăţi. Zdrobeşti brânza cu furculiţa şi tai feliuţe şunca.
Încingi o lingură de ulei şi căleşti ceapa. Adaugi sosul de soia şi mai laşi la foc până se înmoaie. Acum pui şi feliile de şuncă. Mai laşi la foc să se combine aromele.
Opreşti focul şi amesteci în ceapa verde şi brânza. Dacă vrei, poţi adăuga şi un praf de piper.Umpli clătitele cu acest amestec.