Clătite în sos caramel
Ai mâncat până acum clătite umplute cu ciocolată, dulceaţă sau brânză, însă ce ai spune de o porţie de clătite caramelizate?
De ce ai nevoie pentru clătite caramelizate
Pentru clătite
3 ouă
400 ml lapte
200 g făină
1 praf de sare
2 linguri unt
Pentru sos
1-2 linguri de zahăr, pentru fiecare clătită
½ lingură unt, pentru fiecare clătită
1 praf de sare
Cum se prepară clătitele caramelizate
Baţi ouăle cu laptele, apoi adaugi sarea, făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni mai groase. Ungi tigaia cu unt topit, pui câte un polonic de compoziţie, înclini tigaia pentru ca aluatul să se întindă uniform şi prepari clătitele. Le aşezi una peste alta pe o farfurie.
Pui în tigaie zahăr şi unt, adaugi un praf de sare şi laşi până când zahărul se topeşte şi se omogenizează cu untul. Adaugi clătita împăturită şi o laşi în sos câte 10-20 de secunde pe fiecare parte. O pui pe farfurie şi torni sosul. Repeţi caramelizarea cu restul clătitelor.