Compot de caise întregi

compot cu caise jpeg

Cel mai popular aliment şi în mod sigur printre cele mai sănătoase. Prepară şi tu acasă, cea mai simplă reţetă de compot.

De ce ingrediente ai nevoie pentru compot de caise întregi 1/2 kg caise 350 g zahăr 1/2 lămâie 1/2 l apă rece

Pune zahărul cu apă într-un vas pe foc ca să dea în clocat, apoi spală caisele, stropeşte-le cu zeamă de la o jumătate de lămâie, pune caisele întregi, nu prea coapte. Lasă să dea în clocot împreună 10 minute, apoi scoate caisele, siropul lasă-l să fiarbă în continuare, ca să se lege din nou.

Toarnă-l rece peste caise, pune în sticle cu capac şi închide capacele imediat. Pasteurizează în bain-marie, aproximativ o oră, din momentul în care fierbe apa.

Sursa www.foodandstyle.com

www.foodandstyle.com