Compot de fructe uscate cu ceai verde şi lămâie

Acest delicios şi inedit compot este perfect pentru zilele friguroase de iarnă, poate fi servit cu iaurt. Este potrivit pentru probleme legate de imunitate. Ingrediente (pentru 8 porţii)
3 pliculeţe de ceai verde
3 1/4 căni apă clocotită
2 linguri zahăr
2 linguriţe coajă de lămâie răzuită
3 căni fructe uscate amestecate (mere, piersici, pere, stafide etc)
Mod de preparare
Lasă pliculeţele de ceai în apă fierbinte timp de 3-5 minute, apoi scoate-le. Amestecă zahărul şi coaja de lămâie în ceai. Orice bucată mai mare de fructe taie-o în jumătate sau chiar în sferturi dacă este nevoie.
Pune fructele şi ceaiul într-un vas şi lasă la foc mic până când s-au înmuiat fructele, iar lichidul este ca un sirop. Transferă compoziţia într-un bol şi lasă să se răcească puţin. Acoperă şi lasă la frigider. Poate să stea la rece şi 4 zile.
Per porţie: 146 calorii; 0 g grăsimi (0 g saturate, 0 g monosaturate); 0 mg colesterol; 39 g carbohidraţi; 1 g proteine; 4 g fibre; 10 mg sodiu; 462 mg potasiu.
Bonus: Vitamin A (30% din doza zilnică recomandată).