Curry de linte roşie (fără colesterol)

Dacă aveţi probleme cu colesterolul sau pur şi simplu vreţi să mâncaşi mai uşor într-o seară vă propunem această reţetă de curry de linte roşie.
Ingrediente
2 căni linte roşie 1 ceapă, tocată 1 lingură ulei 2 linguri pastă de curry sau 1 lingură praf de curry 1 linguriţă turmeric 1 linguriţă chimion 1 linguriţă chili 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă usturoi pisat 1 linguriţă ghimbir răzuit 1 conservă bulion
Mod de preparare
Spală lintea în apă rece şi pune-o într-o oală cu destulă apă cât să o acopere. Laşi să fiarbă, acoperi cu un capac, dai focul mediu şi laşi să clocotească. Poţi adăuga din când în când apă cât să acopere. Trebuie ca lintea să se înmoaie, 15-20 de minute. Scurgi.
Încingi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Laşi pe foc şi sotezi ceapa în uleiul fierbinte până când se caramelizează, cam 20 de minute.
Amesteci pasta de curry sau praful de curry, turmericul, chimionul, chili, sare, zahăr, usturoi şi ghimbirul. Amesteci cu ceapa şi dai focul mai mare, amestecând din când în când. Nu laşi mai mult de 3 minute. Apoi încorporezi şi bulionul, dai la o parte de pe foc şi amesteci cu lintea.