Curry de linte şi conopidă (pentru gravide)

Multe femei gravide îşi pun problema ce să mănânce şi sunt foarte atente la alimentaţie, aşa cum este şi firesc. Nu orice combinaţie li se pare potrivită şi nu orice combinaţie este gustoasă. Sperăm ca propunerea noastră să îndeplinească toate criteriile.
Ingrediente
1/2 cană linte roşie 1 ceapă tocată 2 linguriţe praf de curry sare 1/4 linguriţă turmeric 2 căni apă 1 cutie mică de roşii cubuleţe scurse 4 căni bucheţele mici de conopidă 1 ardei iute tăiat feliuţe subţiri şi curăţat de seminţe 1 lingură ulei 1 lingură chimion 3 căţei usturoi, pisaţi 2 linguriţe ghimbir proaspăt răzuit piper 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură coriandru proaspăt, tocat 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare
Amestecă lintea, ceapa, praful de curry, sarea, turmericul şi apa într-o tigaie mare la flacără mică. Lasă să fiarbă. Acoperă cu un capac şi amestecă din când în când, până când lintea se înmoaie, iar sosul s-a îngroşat, cam 45 de minute. Adaugă roşiile, conopida şi ardeiul iute şi fierbe, acoperit cu capac, 8-10 minute. Dă la o parte de pe foc.
Încinge uleiul într-o tigaie mică la flacără potrivită. Adaugă usturoiul şi ghimbirul. Amestecă şi lasă 1 minut pe foc. Pune piper şi imediat adaugă uleiul şi toate mirodeniile, zeama de lămâie şi zahărul. Potriveşte de sare şi piper.
Per porţie: 184 calorii; 5 g grăsimi (0 g saturate, 2 g monosaturate); 0 mg colesterol; 28 g carbohidraţi; 1 g zaharuri adăugate; 10 g proteine; 8 g fibre; 335 mg sodiu; 812 mg potasiu.