Cuşcuş cu conopidă

Cauliflower and Couscous Pilaf with Todu and Pine Nuts jpeg

O combinaţie perfectă pentru sistemul imunitar la sfârşit de toamnă.

Ingrediente

1 lingură ulei 4 căni conopidă bucheţele mici sare 3/4 cană supă de pui 1 linguriţă coajă răzuită de portocală 1/4 cană suc de portocale 1/4 cană stafide 2/3 cană cuşcuş 1 fir ceapă verde

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie mare la flacără potrivită. Adaugă conopida şi sare, amestecă până când se înmoaie, cam 3 minute. Adaugă supa, coaja rasă de portocalî, sucul şi stafidele. Lasă să clocotească puţin la flacără iutre.

Pune cuşcuşul şi ceapa verde. Dă la oparte de pe foc şi acoperă, până când lichidul este absorbit. Cam 5 minute. Afânează cu o furculiţă.

Per porţie: 163 calorii; 3 g grăsimi (0 g saturate, 2 g monosaturate); 1 mg colesterol; 31 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 6 g proteine; 6 g fibre; 239 mg sodiu; 356 mg potassiu.

Bonus: Vitamin C (78% din cantitatea necesară zilnic).