Dovleac umplut cu mere şi nuci

Mai ai prin cămară un dovleac şi nu ştii ce să prepari din el? Ce ai spune de o porţie de dovleac copt umplut cu mere şi nuci?
De ce ai nevoie pentru dovleac copt umplut cu mere şi nuci
2 dovleci
100 ml compot
3 linguri zahăr brun
4 linguri merişoare uscate
½ linguriţă scorţişoară
1 praf nucşoară
1 praf de sare
1 lingură amidon
1 lingură apă
2 linguri unt
2 mere
3 linguri nuci
Cum se prepară dovleac copt umplut cu mere şi nuci
Tai în jumătate dovlecii spălaţi, îndepărtezi seminţele şi-i aşezi cu tăietura în jos într-o tavă tapetată. Îi coci 30 de minute.
Combini compotul cu zahărul, merişoarele, condimentele şi sare, după gust. Pui compoziţia în tigaie şi o laşi să fiarbă aproximativ 10 minute, până se înmoaie merişoarele. Adaugi amidonul dizolvat în apă şi amesteci un minut, apoi pui untul şi omogenizezi. Dai deoparte, pui merele tăiate bucăţi şi nucile sfărâmate şi amesteci.
Întorci jumătăţile de dovleci, aşezi umplutura şi mai ţii la cuptor 15 minute.