Fasole cu spaghete şi sos de roşii (colesterol scăzut)

fasole spaghete sos rosii jpeg

Dacă ai colesterol mare şi e clar că nu poţi mânca preparate grase, aceasta poate fi o varianta potrivită. Iată ingredientele pentru 4 porţii:

Ingrediente

400 g fasole (de care vrei) fiartă 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1/2 cană morcovi tocaţi 1/4 cană tije ţelină tocate sare 4 căţei usturoi, pisaţi 1 frunză dafin 1/2 cană vin 300 g sos de roşii cu tot cu pulpă 1/4 cană pătrunjel tocat 250 g spaghete 1/2 cană parmezan răzuit

Mod de preparare

Pui apă la fiert într-o oală. Pisează 1/2 de cană de fasole cu o furculiţă, într-un bol. Încingi ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa, morcovul, tijele de ţelină şi sare; acoperi şi amesteci din când în când, până când se înmoaie, cam 10 minute. Adaugi usturoiul şi frunza de dafin, vinul şi dai focul mai tare până se evaporă lichidul, 3-4 minute. Adaugi roşiile şi sucul lor, 2 longuri de pătrunjel şi fasolea zdrobită. laşi să fiarbă, amesteci, până se îăngroaşă compoziţia, cam 6 minute. Adaugi restul de fasole şi mai laşi pe foc 2 minute.

ntre timp, fierbi pastele urmând instrucţiunile de pe amabalaj. Apoi scurgi. Împarţi pastele în 4 boluri. dai deoparte frunza de dafin şi pune sosul peste paste. presari parmezanul şi restul de pătrunjel pe deasupra.

O porţie conţine: 443 calorii, 11 g grăsimi (3 g saturate, 6 g monosaturate); 9 mg colesterol; 67 g carbohidraţi; 19 g proteine; 14 g fibre; 707 mg sodiu; 281 mg potasiu.