Fettucine Alfredo, reţeta de post
În post sau când ţinem regim, cu atât mai mult dorim să diversificăm meniul cu noi reţete. Iată o reţetă de paste italiene vegane.
De ce ai nevoie pentru a prepara fettucine Alfredo:
1 cană (220 g) nuci caju neprăjite, ţinute în apă fierbinte la înmuiat cel puţin 1 oră
3½ căni (850 ml) apă
2 căţei de usturoi
¼ cană (50 g) drojdie
2 linguri supă-cremă albă de rădăcinoase
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 linguriţă sare
piper negru, după gust
¼ linguriţă nucşoară
2 linguri făină
450 g fettuccine sau orice fel de paste
pătrunjel tocat pentru ornare
Cum prepari fettucine Alfredo:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce nucile caju s-au înmuiat, le usuci şi le pui în blender împreună cu toate celelalte ingrediente. Pasezi până obţii un piure foarte moale şi cu aspect cremos.
Transferi amestecul pasat într-o cratiţă la foc mediu-mare şi laşi să dea un clocot, amestecând ca să nu se prindă. După ce a dat un clocot, laşi să fiarbă 1-2 minute. Torni pastele fierte şi amesteci ca să se combine. Presari pătrunjel tocat pe deasupra şi serveşti.