Ficat de viţel cu legume (pentru afecţiuni cardiovasculare)

ficat vitel legume jpeg

Dacă ai problebe cardiovasculare, poţi prepara acest fel de mâncare şi vei constat că pe lângă faptul că este sănătos este şi foarte delicios.

Ingrediente

300 g ficat de viţel 2 morcovi 1 dovlecel 100 g mazăre congelată sau conservată în saramură 1 roşie 1 ardei gras verde 1 ceapă

150 g orez

1 lingură de ulei de măsline

sare fără sodiu

Mod de preparare

Tai ficatul bucăţi potrivite şi le frigi pe grătar timp de 5 minute pe ambele părţi. În apă cu sare fierbi 15-20 de minute morcovii, dovlecelul şi mazărea congelată sau scursă de zeama în care a stat conservată. Strecori apoi legumele fierte, le laşi să se răcească şi le tai în bucăţi.

Fierbi şi orezul în apă cu sare şi o lingură de ulei timp de 10 minute. Pe un platou aşezi legumele fierte şi tăiate bucăţi, adaugi roşia şi ceapa tăiată felii, ardeii tăiaţi fideluţă. Peste acestea aşezi ficatul fript şi garniseşti cu orezul fiert. Presari sare fără sodiu şi aduci preparatul cald la masă.