Frigărui cu caise uscate (pentru inimă)

frigarui caise uscate inima jpeg

Cei care au probleme cu inima trebuie să aibă grijă ce mănâncă. Preparatele nu trebuie să conţină multe grăsimi şi sare. Iată un meniu gustos şi sănătos.

Ingrediente

½ piept de curcan 200 g caise uscate 150 ml vin alb 2-3 cepe mici 1 lămâie 3 linguri miere 2 linguri ulei de măsline cimbru uscat piper sare Mod de preparare

Tai pieptul de curcan în felii subţiri, apoi cureţi ceapa şi o tai în sferturi. Presari carnea cu cimbru, piper şi puţină sare, rulezi feliile de carne şi le înfigi pe beţele

de frigărui, alternând cu jumătăţi de felii de lămâie, caise uscate şi bucăţi de ceapă. Amesteci o cană de apă cu vinul alb, uleiul şi mierea. Aşezi frigăruile într-o tavă, torni peste ele amestecul cu vin şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute. Le mai întorci din când în când. Le scoţi pe o farfurie şi le stropeşti sau ungi cu sosul din tavă.