Friptură de vită în sos de vin (dietă pentru stomac)

friptura inabusita din carne de vitel jpeg

Carnea de vită poate deveni preferata ta dacă îi cunoşti secretele preparării. Pe grătar sau combinată cu diverse sosuri poate fi foarte bună pentru stomac.

Ingrediente

500 g carne de vită 4-5 căţei de usturoi 2 linguri pastă de roşii 3 linguri ulei de măsline 300 ml supă de legume 150 ml vin alb sec 1 foaie de dafin 2 cuişoare cimbru uscat sare

Mod de preparare

Porţionezi carnea, o baţi uşor cu ciocanul de şniţele, având grijă să nu se subţieze, ci doar să se frăgezească. Ungi carnea cu usturoiul zdrobit, pudrezi cu sare, după gust, şi o laşi să stea circa 20 de minute la frigider. 2Aşezi carnea într-o tavă, o stropeşti cu ulei, torni peste ea supa de legume, în care dizolvi pasta de roşii. Adaugi foaia de dafin, cuişoarele şi cimbrul uscat, apoi introduci tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mic, până se rumeneşte. 3La jumătatea timpului de preparare, adaugi vinul. Separat, prepari cartofi natur şi sote de morcovi pentru garnitură. Serveşti totul cald.