Fulgi de ovăz cu mere şi scorţişoară

Poate fi un mic dejun ideal pentru oricine , dar mai ales pentru cei care au colesterol. Pregăteşte puţin merele, adaugă-le peste fulgii de ovăz şi vei obţine un gustos fel de mâncare.
Ingrediente (pentru 4 porţii)
4 mere 1 cană fulgi de ovăz 4 căni apă 3 linguri zahăr brun 1/2 linguriţă scorţişoară sare 1/2 cană iaurt slab Mod de preparare
Răzuieşti două mere pe răzătoarea mare.
Încingi o tigaie mare. Adaugi fulgii de ovăz, îi laşi 2 minute şi amesteci până se rumenesc puţin. Adaugi apa şi merele răzuite. laşi să fiarbă puţin la foc mic. Amesteci din când în când. Laşi 10 minute pe foc.
Între timp, tai în bucăţi celelalte două mere. După ce ovăzul a stat pe foc 10 minute, adaugi bucăţile de măr, 2 linguri de zahăr, scorţişoara şi sare. laşi pe foc amestecând din când în când până când se înmoaie merele iar compoziţia este destul de consistentă. Asta înseamnă cam 15-20 de minute. Împarţi compoziţia în 4 boluri. Pui deasupra câte o lingură de iaurt şi 3/4 linguriţă de zahăr brun.
sursa: eatingwell.com