Fursecuri din ovăz

Fursecuri din ovăz
La ceas de sărbătoare, îţi venim în ajutor cu o gamă largă de deserturi ca să ai de unde alege: de la prăjiturele delicate şi plăcinte, până la torturi cu umpluturi delicioase.
De ce ai nevoie pentru fursecuri 1 pahar fulgi de ovăz 1 ou ½ pahar făină 2 linguri zahăr pudră 70 g unt topit 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 400 g amestec de fructe uscate 230 g amestec de nuci Pentru topping 200 g ciocolată neagră
Cum se prepară fursecurile din ovăz
Amesteci fulgii de ovăz cu făina, zahărul pudră, untul topit, cu oul şi cu praful de copt. În aluat adaugi fructele uscate tăiate cubuleţe şi nucile mărunţite. La final, pui coaja rasă de lămâie. Din aluat formezi biluţe pe care le aplatizezi şi le aranjezi într-o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 15-20 de minute.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi, când e gata, decorezi fursecurile.