Gelatină de căpşuni (gastrită)

gelatina capsuni jpeg

Dacă suferi de gastrită şi vrei să mănânci ceva dulce, poţi prepara această geltină cu căpşuni.

Ingrediente

250 g căpşuni 20 g zahăr 1½ foaie de gelatină 75 ml apă

Preparare

Speli fructele, le cureţi de codiţe şi le presezi. Vei obţine circa 100 ml de suc. Pulpa care a rămas de la presarea fructelor o pui la fiert cu 50 ml apă şi zahărul. După ce a dat în două clocote, strecori şi zeama o amesteci cu cele 100 ml suc. Din cantitatea totală de suc obţinut păstrezi 20 ml de zeamă fierbinte, în care vei dizolva gelatina pe care ai înmuiat-o înainte cu apă rece. Amesteci gelatina cu sucul, pregăteşti forme în care poţi pune jumătăţi sau sferturi de fructe, torni sucul amestecat cu gelatina şi dai la rece să se închege.