Jeleu de zmeură (pentru sănătatea inimii)

jeleu zmeura jpeg

Uite cât de bine arată acest desert cu zmeura în gelatină. Şi unde mai pui că este şi foarte sănătos pentru inima ta!

Ingrediente

1/2 cană apă rece 2 plicuri de gelatină 3 1/2 căni de suc de orice fruct vrei (de preferat de zmeură) 2 linguri zahăr 3 căni zmeură

Mod de preparare

Dizolvă gelatina în apă rece şi las-o cam 3 minute. Între timp, amestecă sucul cu zahărul într-o cratiţă şi lasă să fiarbă la flacără iute. Toarnă treptat în amestecul de gelatină până când aceasta se dizolvă complet. Dă la frigider până se mai îngroaşă, aproape 3 ore. Toarnă sin ea într-un strat într-un pahar pentru a servi. Aşază din zmeură peste, bagi la frigider 15 minute, şi apoi mai toarnă un strat de zmeură. dacă ţi-au mai rămas fructe aşază-le pe deasupra. Laşi la frigider alte 2 ore.

Per porţie: 86 calorii; 0 g grăsimi (0 g saturate, 0 g monosaturate); 0 mg colesterol; 15 g carbohidraţi; 3 g zaharuri adăugate; 12 g zaharuri; 2 g proteine; 3 g fibre; 7 mg sodiu; 289 mg potasiu.

Bonus: Vitamina C (112% din necesarul zilnic)