Lapte de pasăre (anemie)

lapte pasare anemie jpeg

Este un desert foarte bun, mai ales dacă suferiţi de anemie.

Ingrediente

1 l lapte 5 ouă 10 linguri de zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 2 linguri amidon

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cinci linguri de zahăr până se ţin de vas. Fierbi laptele şi, când dă în clocot, îl dai deoparte. Iei „găluşte“ din albuş cu o lingură mare şi le dai drumul în laptele clocotit. Le întorci pe ambele părţi şi nu le laşi mai mult de cinci minute. Scoţi uşor „găluştele” de albuş într-o sită. Freci gălbenuşurile cu zahărul rămas, zahărul vanilat, amidonul şi câteva linguri de lapte. Adaugi compoziţia obţinută în laptele cald, pui cratiţa din nou pe foc şi amesteci până se îngroaşă. Torni crema de lapte în cupe şi adaugi în fiecare o „găluşcă” de albuş. Decorezi cu coajă rasă de portocală sau cu ce doreşti.