Legume coapte cu quinoa

Legume coapte, fasole şi quinoa, tot ce este mai bun şi mai sănătos, acum într-un fel de mâncare delicios.
De ce ai nevoie pentru legume coapte cu quinoa
Pentru quinoa
100 g quinoa
300 ml apă
sare, după gust
1 lingură ulei
Pentru legume
200 g morcovi
200 g sfeclă roşie
1 ceapă roşie
200 g ardei
sare
piper
1 lingură ulei
boia de ardei, după gust
200 g fasole fiartă
seminţe de dovleac, copate
2 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară legumele copate cu quinoa
Speli bine quinoa în câteva ape. Încingi uleiul, adaugi quinoa, amesteci 1 minut, apoi torni apa. Acoperi şi laşi să fiarbă până când se evaporă apa. Asezonezi cu sare şi piper, după gust şi dai deoparte.
Cureţi legumele, le tai cubuleţe, le stropeşti cu ulei, le condimentezi cu sare şi piper după gust, apoi le pui într-o tavă tapetată şi le coci.
Le serveşti alături de fasole, quinoa, seminţe de dovleac şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.