Legume coapte cu quinoa

legume jpeg

Legume coapte, fasole şi quinoa, tot ce este mai bun şi mai sănătos, acum într-un fel de mâncare delicios.

De ce ai nevoie pentru legume coapte cu quinoa

Pentru quinoa

100 g quinoa

300 ml apă

sare, după gust

1 lingură ulei

Pentru legume

200 g morcovi

200 g sfeclă roşie

1 ceapă roşie

200 g ardei

sare

piper

1 lingură ulei

boia de ardei, după gust

200 g fasole fiartă

seminţe de dovleac, copate

2 linguri zeamă de lămâie

Cum se prepară legumele copate cu quinoa

Speli bine quinoa în câteva ape. Încingi uleiul, adaugi quinoa, amesteci 1 minut, apoi torni apa. Acoperi şi laşi să fiarbă până când se evaporă apa. Asezonezi cu sare şi piper, după gust şi dai deoparte.

Cureţi legumele, le tai cubuleţe, le stropeşti cu ulei, le condimentezi cu sare şi piper după gust, apoi le pui într-o tavă tapetată şi le coci.

Le serveşti alături de fasole, quinoa, seminţe de dovleac şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Sursa http://cookingwithsapana.com

http://cookingwithsapana.com