Mămăligă dulce cu portocale (reţetă fără gluten)

mamaliga portocale fara gluten jpeg

Acest gen de mămăligă dulce cu portocale este un fel de mâncare adorat de italieni pe care uneori îl prepară la micul dejun.

Ingrediente

1 portocala 2 cană apă 1 1/2 cană lapte 1/4 linguriţă sare 3/4 cană mălai 1/4 cană mascarpone 1/4 cană iaurt slab 4 linguri miere 1 linguriţă tarhon uscat

Mod de preparare

Răzuieşti coaja de portocală cât să obţii o linguriţă şi jumătate. Dai deoparte. Îndepărtezi şi coaja care a mai rămas ca şi învelişul alb.

Amesteci apa, laptele şi sarea într-o oală mare şi laşi să fiarbă. Încorporezi treptat mălaiul şi laşi pe foc. Dai focul mai mic şi laşi până se îngroaşă. Dai deoparte de pe foc, acoperi şi laşi deoparte 5 minute.

Între timp, amesteci într-un vas mic mascarpone, iaurtul, 1 lingură miere şi jumătate de linguriţă de coajă răzuită de portocale. Încorporezi restul de 3 linguri de miere şi de coajă răzuită în mămăliguţă. Cantitatea pentru mămăliga dulce cu portocale  este 4 porţii, aşa că poţi împărţi în 4 boluri, eventual cu o lingură de mascarpone pe deasupra. Presari tarhon pe deasupra şi serveşti mămăliga dulce cu portocale imediat.

Tort cu portocale şi frişcă

Tort cu portocale şi frişcă

Cea mai simplă reţetă de pandişpan

Cea mai simplă reţetă de pandişpan

Pandişpan pufos cu mere

Pandişpan pufos cu mere