Mâncare de cartofi cu mărar şi conopidă
Mâncare de cartofi cu mărar şi conopidă
Preparatele pot fi savuroase şi fără să adaugi carne. Un exemplu este chiar această mâncare de cartofi cu mărar şi conopidă.
De ce ai nevoie pentru mâncare de cartofi cu mărar
4-5 cartofi
mărar, după gust
4-5 linguri unt
sare
1 bucată conopidă
Cum se prepară mâncarea de cartofi cu mărar
Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i fierbi în apă cu sare până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Îi scurgi şi-i laşi la răcorit.
Separat, rupi conopida bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece şi le fierbi în apă cu sare până se înmoaie.
Topeşti untul în tigaie, adaugi mărarul tocat şi laşi pe foc 5 minute, amestecând constant. Adaugi cartofii şi conopida scursă şi amesteci. Ţii pe foc 2-3 minute să se combine aromele.