Mâncare de linte

mancare de linte jpeg

După atâtea mâncăruri grele, trebuie să ne revenim cu nişte mâncăruri mai uşoare.

Ingrediente (4 porţii)

1 pachet linte (500 g) 1 piept de pui 500 g roşii cuburi 2 linguri bulion 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel sare piper ulei

Mod de preparare

Speli lintea în mai multe ape şi o laşi la înmuiat. O pui la fiert şi, când este gata, o strecori şi o dai deoparte. Prăjeşti pieptul de pui tăiat cubuleţe, apoi, în acelaşi ulei, căleşti morcovul ras, ceapa şi ardeiul gras tăiat fin. Când sunt gata, adaugi bulionul şi roşiile cuburi, laşi să dea în câteva clocote, sărezi şi piperezi, adaugi bucăţelele de pui şi torni o cană de apă fierbinte.

Când s-a îngroşat sosul, pui lintea şi încă o cană de apă clocotită. Aştepţi să scadă sosul, opreşti focul şi serveşti cu pătrunjel tăiat mărunt.