Mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac. Reţetă de post FOTO

A venit iarna, iar într-o zi friguroasă te poţi încălzi cu o mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spnac, o reţetă de post pe care am pregătit-o special pentru tine în această perioadă.Dacă ai câteva rădăcinoase prin frigider (fie că e vorba de ţelină, morcovi, pătrunjel ori păstârnac) nişte cartofi şi gulii în cămară, poţi prepara această reţetă delicioasă. restul ingredientelor le vei descoperi în reţeta noastră.
Mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac. Reţetă de post - Ingrediente (6-8 porţii)
1,5 kg de mix format din gulie, cartofi, ţelină, morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi 1 căpăţână usturoi, cu căţeii curăţaţi 6 linguri ulei măsline sare 1/2 cană ceapă tocată 1 lingură bulion 1 cutie roşii fără pieliţă şi tocate 2 căni frunze spanac tocate 1 linguriţă oregano piper
Mâncare de rădăcinoase cu roşii şi spanac. Reţetă de post - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Amesteci toate legumele într-o tavă, pui şi căţeii de usturoi, 3 linguri de ulei. Presari sare. Amesteci bine. Laşi la rumenit în cuptor 45 de minute (la jumătatea timpului, le mai amesteci odată).

Între timp, încingi într-o cratiţă restul de ulei, la flacără medie. Când uleiul este încins, adaugi ceapa şi o sotezi. Torni bulionul şi mai laşi un minut pe foc.

Torni cutia cu roşii în cratiţă. Amesteci bine şi presari oregano pe deasupra. Laşi să fiarbă, dai focul la minimum. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă.

Când legumele sunt gata (trebuie să fie rumenite pe margine şi furculiţa trebuie să pătrundă uşor), le scoţi din cuptor. Adaugi spanacul în cratiţă peste roşii. Laşi pe foc 5 minute şi amesteci apoi cu legumele din tavă. Asezonezi cu sare şi piper.

sursa: http://www.simplyrecipes.com