Mâncarea de pui cu spanac
Nu-ţi vei mai dori să sari peste masă când vei şti că din meniu nu lipseşte mâncarea de pui cu spanac.
De ce ai nevoie pentru mâncare de pui cu spanac
Pentru friptură
3 linguri ulei
1 praf de sare
½ pudră de turmeric
¼ linguriţă boia de ardei
4 pulpe de pui
Pentru spanac
1 kg spanac congelat
3 linguri ulei
1 ardei iute
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
1 praf de sare
condimente, după gust
150 g smântână pentru gătit
Cum se prepară mâncarea de pui cu spanac
Dai drumul la cuptor. Combini uleiul cu sarea, turmericul, boiaua de ardei şi ungi pulpele de pui. Le aşezi în tavă, le acoperi cu o folie şi le dai la cuptor aproximativ o oră. Îndepărtezi folia şi laşi pulpele de pui să se rumenească.
Pentru spanac, încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată până devine sticloasă. Pui căţeii de usturoi pisaţi, spanacul, ardeiul iute tocat şi condimente după gust. Acoperi şi laşi să fiarbă până când scade apa lăsată. Adaugi smântâna, amesteci şi mai laşi să dea câteva clocote.
Serveşti mâncarea de spanac alături de pulpele de pui prăjite.
Sursa http://40aprons.com