Mâncărică de fasole (pentru lipsa de calciu)

Folosită pentru feluri principale, dar şi în diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursă importantă de vitaminele C, K şi alţi nutrienţi, precum fier, magneziu şi calciu.
De ce ai nevoie pentru mâncărică de fasole verde
› 500 g fasole verde (păstăi) › 4 dovlecei mici › 1 ceapă › 1 morcov › 4 roşii › sare › piper › 4-5 căţei de usturoi › 3 linguri de ulei › mărar tocat › mentă proaspătă › 2 foi de dafin
Cum se prepară mâncărica de fasole verde
Speli păstăile de fasole, le cureţi şi la tai în două sau în trei, în funcţie de cât de mari sunt. Speli dovleceii şi îi tai cuburi. Toci ceapa julien, iar morcovul îl dai pe răzătoare. Torni într-o cratiţă uleiul şi pui la călit ceapa şi usturoiul mărunţit, amesteci şi adaugi morcovul. Pui piper şi laşi puţin la călit. Adaugi dovleceii, foile de dafin şi păstăile sunt aproape gata, adaugi roşiile tocate cubuleţe şi laşi la fiert ca să scadă sosul.
La final, potriveşti de sare şi piper dacă este cazul şi opreşti focul. Mâncărica este foarte bună cu mărar
tocat presărat din abundenţă, dar dacă vrei să încerci gusturi noi poţi pune mentă proaspătă.