Mascarpone cu biscuiți și caramel

Acest desert fără zahăr este perfect pentru cei care doresc o gustare dulce, dar sănătoasă.

mascarpone cu biscuiti si caramel jpg

Ingrediente

100 g biscuiți fără zahăr

150 g mascarpone

100 ml smântână pentru frișcă

30 g îndulcitor natural

1 linguriță extract de vanilie

Pentru caramel:

50 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)

30 g stevia

1/2 linguriță esență caramel

Mod de preparare

Într-o crăticioară, topești îndulcitorul la foc mic până devine lichid, având grijă să nu se ardă. Adaugi, treptat, smântâna pentru gătit, amestecând constant. Fierbi la foc mic 1-2 minute, până ce obții o consistență cremoasă. Adaugi esența de caramel, amesteci bine și lași la răcit.

Pentru crema de brânză mascarpone: bați smântâna pentru frișcă până devine fermă. Într-un alt bol, mixezi brânza mascarpone cu îndulcitorul și extractul de vanilie până devine cremoasă. Încorporezi, prin mișcări ușoare, frișca bătută în mascarpone, pentru a păstra textura aerată.

Pregătești două pahare transparente, adaugi un strat de biscuiți zdrobiți pe fundul fiecărui pahar, apăsând pentru uniformizare. Pui un strat de cremă de mascarpone, apoi adaugi puțin caramel răcit. Repeți straturile: biscuiți, cremă și caramel, până umpli paharele.

Decorezi fiecare pahar cu un fir de caramel și cu un biscuit deasupra.