Mascarpone cu biscuiți și caramel
Acest desert fără zahăr este perfect pentru cei care doresc o gustare dulce, dar sănătoasă.

Ingrediente
100 g biscuiți fără zahăr
150 g mascarpone
100 ml smântână pentru frișcă
30 g îndulcitor natural
1 linguriță extract de vanilie
Pentru caramel:
50 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
30 g stevia
1/2 linguriță esență caramel
Mod de preparare
Într-o crăticioară, topești îndulcitorul la foc mic până devine lichid, având grijă să nu se ardă. Adaugi, treptat, smântâna pentru gătit, amestecând constant. Fierbi la foc mic 1-2 minute, până ce obții o consistență cremoasă. Adaugi esența de caramel, amesteci bine și lași la răcit.
Pentru crema de brânză mascarpone: bați smântâna pentru frișcă până devine fermă. Într-un alt bol, mixezi brânza mascarpone cu îndulcitorul și extractul de vanilie până devine cremoasă. Încorporezi, prin mișcări ușoare, frișca bătută în mascarpone, pentru a păstra textura aerată.
Pregătești două pahare transparente, adaugi un strat de biscuiți zdrobiți pe fundul fiecărui pahar, apăsând pentru uniformizare. Pui un strat de cremă de mascarpone, apoi adaugi puțin caramel răcit. Repeți straturile: biscuiți, cremă și caramel, până umpli paharele.
Decorezi fiecare pahar cu un fir de caramel și cu un biscuit deasupra.