Mini-cheesecake cu mango
Un mini-cheesecake cu mango este un desert răcoritor, fin și perfect pentru vară sau evenimente speciale.

Ingrediente
Pentru crustă
1 cană nuci caju
1/2 cană fulgi de nucă de cocos uscați
5-6 curmale
1 linguriță extract de vanilie
Pentru umplutură:
sare
2 mango coapte
1 cană nuci caju, înmuiate peste noapte
1/4 cană lapte
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri ulei de cocos topit
1 linguriță zeamă de lămâie
îndulcitor natural la alegere
Pentru decor:
afine proaspete
fistic mărunțit
frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare
Într-un blender, adaugi nucile și fulgii de cocos. Procesezi până când amestecul devine mărunțit și omogen. Adaugi curmalele, extractul de vanilie și un vârf de sare. Procesezi din nou până când obții un amestec lipicios și compact.
Tapetezi forme rotunde de minitarte cu hârtie de copt. Apeși amestecul de crustă uniform pe fundul fiecărei formei, folosind o lingură sau degetele. Le dai la congelator cel puțin 30 de minute, până când se întărește.
Scurgi nucile caju care au fost înmuiate și le pui într-un robot de bucătărie. Adaugi mango tăiat cuburi, laptele de cocos, uleiul de cocos topit, esența de vanilie și zeama de lămâie. Amesteci până când obții o cremă fină și uniformă. Adaugi îndulcitorul ales și amesteci din nou.
Scoți formele cu crustă din congelator și torni umplutura de mango peste crustă. Nivelezi suprafața cu o spatulă. Pui mini-cheesecake-ul în congelator 4-6 ore sau până când se întărește complet.
După ce cheesecake-ul s-a întărit, îl scoți din congelator și-l lași să se odihnească 10-15 minute înainte de a-l tăia. Decorezi cu afine proaspete, fistic mărunțit și frunze de mentă.