Minitarte cu unt de arahide
Aceste desert fără zahăr este extrem de delicioas.
Ingrediente
30 ml ulei de cocos
200 g ciocolată neagră, fără zahăr
150 g unt de arahide, fără zahăr adăugat
Mod de preparare
Topești ciocolata pe baie de aburi, adăugând ulei de cocos pentru a o subția puțin. O poți topi și la cuptorul cu microunde, la o treaptă mică, pentru a preveni supraîncălzirea ciocolatei.
Într-un alt castron, amesteci untul de arahide până devine moale și ușor de manipulat.
În forme de silicon pentru brioșe sau de fontă, torni un strat subțire de ciocolată topită, doar pe fund, acoperind puțin și lateralele, apoi dai la frigider să se întărească 10-15 minute.
Scoți de la frigider și adaugi o cantitate mică de unt de arahide în centrul fiecărei cupe, încercând să nu atingi marginile. Acoperi untul de arahide cu un alt strat de ciocolată topită, asigurându-te că acoperă complet. Lași cupele să se întărească la frigider cel puțin o oră.