Musaca de linte cu cartofi şi vinete

musaca de linte jpeg

Atunci când eşti la dietă, ai nevoie de o alimentaţie echiilibrată, care să te ajute să îţi menţii greutatea sub control. Fără grăsimi, cu multe proteine din surse vegetale, această musaca delicioasă cu linte este reţeta perfectă pentru tine, când eşti la dietă. Încearc-o şi tu!

Ingrediente (6 porţii)

1 lingură ulei 2 tije de ţelină, tocate 2 morcovi, tocaţi 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 150 g linte maro uscată, spălată şi scursă 800 g roşii de la conservă, tăiate cubuleţe 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă ienibahar 340 g cartofi 600 g vinete, tăiate felii subţiri 2 ouă 500 g iaurt grecesc degresat

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Căleşti ţelina, morcovii, ceapa şi usturoiul 5 minute, amestecând, până se înmoaie legumele. Adaugi lintea, roşiile, scorţişoara, ienibaharul şi 160 ml de apă şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic 45 de minute sau până când boabele de linte se înmoaie.

Între timp, fierbi cartofii în coajă, până se înmoaie. Îi scurgi, îi cureţi şi îi tai felii groase de 5 mm.

Încingi grătarul la foc mare. Ungi feliile de vinete cu ulei şi le aşezi într-o tavă de copt. Frigi feliile, pe rând, 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C, ungi o tavă termorezistentă cu ulei. Pui un strat din compoziţia de linte pe fundul tăvii. Aşezi jumătate din feliile de vinete, apoi pui jumătate din compoziţia de linte. Aşezi un strat de cartofi, apoi restul compoziţiei de linte şi feliile de vinete rămase.

Baţi ouăle cu iaurtul într-un vas, până se omogenizează. Torni amestecul peste stratul de vinete. Dai tava la cuptorul încins 35 de minute sau până se rumeneşte musacaua. O tai felii şi o serveşti caldă.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au